Om Syster Kanel

Mitt namn är Maria, jag är uppväxt i en lantlig miljö utanför Stockholm. Jag fick tidigt fria händer i köket. Som gymnasieelev gick jag restaurangskola i Åre och utbildade jag mig till kallskänka och kock, efter det har det blivit många års arbete i olika restaurangkök. Jag skapade Syster Kanel för att kunna göra mitt eget. Började med att baka bröd och kakor, senare erbjöd jag catering med rustik, färgglad mat och trädgårdsfester efter kundens önskemål.

Tillbaka till våra rötter och naturen inspirerar mig, som av stenålderskosten paleo, raw food och levande föda. Jag har fått tillfälle att praktisera och lära, för att vidare kunna delge av den kunskapen. I Spanien har jag lagat mat på träningsresor, då med rawfood-tema. När jag varit med att startat upp matkoncept på caféer vill jag att utbudet ska passa alla, där av veganska alternativ och rätter fritt från gluten, mejeri och socker på menyn, utan att sätta en etikett. Det finns många skäl till varför man väljer det man äter.

När jag läst om ayurveda ser jag hur stor del örter och vilda växter har i vår kost. Utbildade mig därför till läkeörtspedagog och vidare till terapuet. Att jobba med naturen till hjälp klingade an starkt i mig. Brännässlor, ogräs, de vilda blommorna och knopparna på träden väckte barndomsminnen och kan också användas på olika sätt.

Jag har jobbat med min personliga utveckling i flera år, mina bästa erfarenheter är mina egna utmaningar och jag älskar att utvecklas ihop med andra.

Har sett mig själv som en person med fart och fläkt, aktiv och har många saker på gång, det ska gärna gå snabbt också, men med åren har jag fått lära mig stillhet, att vara i nuet och vikten av att prioritera sig själv och skapa återhämtning.

Jag älskar miljöombyte, variation och ett närmare möte med mina gäster. Därför är det fantastiskt att jag skapar och arrangerar kurser och retreat med olika teman och med olika medarbetare. Det kan vara yoga, dans, meditationer, örtvandring och så klart inspirerande mat.

Det spirituella har alltid gett näring till min nyfikenhet på något större och öppnats upp på ett naturligt sätt genom åren, idag arbetar jag som andlig healer. Det är ett energiarbete som kan hjälpa kroppens egen läkning. Jag har förmågan att få bilder och kanaliseringar som kan hjälpa klienten med olika blockeringar. För mig är det viktigt att bidra till människors hälsa och utveckling, att möta varje människa med ett holistiskt synsätt. Min vision är att Syster Kanel inspirerar till livsstil och hälsa, med mat, natur och healing. Hitta vägen hem till sitt hjärta och ge glädje i nuet.

Utbildningar och kurser jag har gått

  • Kökschefsutbildning på Restaurangakademien
  • Sommelier- grundkurs på Restaurangakademien
  • Entrepernörsskap inom idrott och hälsa på Lillsved/Mera mål
  • Hälsoinspiratör på Bergklints education
  • Kurs i levande föda på Levande Föda
  • Kurs i raw food på Essentially Raw
  • Kurs i Ayurveda på Veda lila
  • Reiki usui holy fire 1 och 2
  • Läkeörtspedagog och terapeut på Inspira det gröna apoteket
  • Kurser på ”life in progress”